Legalizált versenyautó 1

Legalizált versenyautó

Jelenleg is zajlik a londoni autókiállítás, amely ugyan még nem éri el a genfi, frankfurti, párizsi szalonok rangját, de sok-sok újdonsággal szolgál. A brit sportkocsigyár, az Aston Martin például egy versenyre felkészített autót mutatott be.

Ez nem újdonság, hiszen az Astonnak mindig is voltak versenyautói, csakhogy ezzel a V8 Vantage-dzsel, utcán is lehet közlekedni. A kocsi megegyezik azzal a járgánnyal, amely a múlt hónapban részt vett a nürburgringi 24 órás futamon.

Belül versenyülések vannak, a pilótára pedig bukókeret vigyáz. Ahogy egy versenyautóhoz illik, speciális rugalmas üzemanyagtank és tüzoltókészülék is van a kocsiban. Sőt a gyors kerékcserét központi levegős emelőrendszer segíti. Mindezek ellenére, a kocsival a versenypályáról egészen a lakásáig autózhat a tulajdonos, már ha Angliában lakik, ugyanis egyelőre ott vannak meg a szükséges engedélyek.

Motorikusan nem változott a V8 Vantage, itt is 380 lóerős 4,3 literes blokkot alkalmazzák. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyiért juthatnak majd hozzá a vevők a kis sorozatban készülő verseny Astonhoz, de hírek szerint körülbelül 120 ezer eurót (33 millió forint) kell leszurkolniuk érte.