Elefántok helyett 1

Elefántok helyett

Számos, főként aszfaltra hangolt Hummer átirat után, most egy igazi, terepre szánt modellel jelentkezik az amerikai terepjáró átépítésének egyik specialistája, a Geiger.

A Hannibal névre keresztelt szörnyeteg az óriási offroad kerekeknek köszönhetően 244 centiméter magas lett. A sofőr innen tekinthet alá, miközben jobb lábával a gépháztető alatt dolgozó 598 lóerős, kompresszoros motor irgalmatlan erejét adagolja a négy hajtott kerék felé.

Ez a teljesítmény a 780 Nm-es nyomatékkal párosul, ami nagyszerű menetteljesítményt kölcsönözhetne a monstrumnak. Mindez csak feltételes módban igaz, hiszen a gyors haladásra alkalmatlan abroncsok miatt a csúcssebességet elektronikus eszközökkel 160 km/órában maximálták. Addig azonban nagyon megy a kocsi, a 100 km/órás tempó eléréséhez pedig mindössze 8,5 másodpercre van szüksége a hatalmas vasnak.

Speciális felfüggesztéssel is ellátták a Hannibal-t, a karosszériát 18 centiméterrel megemelték, különleges lengéscsillapítókat és rugókat építettek bele, a hátsó híd pedig légrugózással is gazdagodott. Ezek segítségével 40 centiméteres szabad hasmagasságot sikerült elérni.

A nagy test megfelelő lassításáról 380 milliméteres tárcsák és hatdugattyús féknyergek gondoskodnak. A járgány ára 99,000 eurótól (27,7 millió forint) kezdődik, és ebben az összegben az utastér egyedi ízlés alapján történő átalakítása is benne van. A választható extrák sorában az éjjellátó berendezés, és fejlett navigációs rendszer is szerepel.