Néhány napja a Guardian című brit lap adott hírt egy tanulságos esetről. Hősünk észak-londoni lakása előtt hagyta autóját, majd néhány hétre elutazott távoli rokonait meglátogatni. Hazatérte után megdöbbenve látta, hogy szorgos kezek dupla sárga csíkot festettek autója köré, ami angol földön a parkolni tilos megfelelője.

Nem hiányzott a 80 fontos (31 000 forintos) büntetésről szóló csekk sem, ami ott mosolygott az autó ablaktörlője mögött. Természetesen nem maradt el a reklamáció. Mivel a sárga csíkokat a mindenre elszánt parkolóőrök az autó kerekeitől nem tudták folytonosra festeni és az autó aljára is juthatott a festékből, nem volt nehéz bizonyítani a vétlenséget, sőt, még a pórul járt autós szomszédai is egy emberként tanúskodtak ártatlansága mellett.

A történet hepienddel végződött, a büntetés behajtásától eltekintett a nagylelkű társaság.

Itthon főként a parkolócédulák gondos, több évre szóló megőrzésével kerülhetjük el a kellemetlenségeket, amit túlbuzgó őrök miatt kiküldött büntetések okozhatnak. Szerencsére nekünk még nem kell tartanunk a kékruhás kommandó által percek alatt telepített parkolóóráktól.