A Peugeot a gyermekekért 1

A Peugeot a gyermekekért

A Peugeot még október közepén rendezett játékgyűjtő autókiállítást egy budapesti bevásárlóközpontban, ahol a 407 televíziós reklámjából ismert hatalmas játékautók is láthatók voltak.

A látogatók által felajánlott több száz kisautót a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon lakói kapták. Az ajándékokat a Peugeot Hungária Kft. kiegészítette egymillió forinttal, amely összeggel a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány munkáját segíti.

A Peugeot importőr segítségéből az alapítvány egy többfunkciós kisded-gyermekintenzív ágyat szerez be. A különleges ágy lehetővé teszi a már nem újszülött, de még egészen pici gyermekek műtőbe szállítás nélküli operációját.

Hazánkban minden 100-120-ik gyermek jön világra veleszületett szívrendellenességgel. A szívbeteg gyermeknél kékülés, fáradékonyság vagy nehéz légzés hívja fel a figyelmet a bajra. Több esetben a gyermek panaszmentes, és egy másik vizsgálat során derül ki a betegség. Csecsemőkorban az is előfordulhat, hogy az addig aktív gyermek látszólag minden ok nélkül bágyadttá válik, izzad, és van ugyan étvágya, mégsem gyarapszik a súlya.