A Renault szeptemberben hivatalosan bejelentette, hogy a Dacia Logan Nyugat-Európában is kapható lesz. Alapárát 7500 euróra tette a gyár, ami a helyi adók függvényében változhat.

Németországban viszont szürkeimportból már most kapható a román limuzin. A Logan 1.4i Basic néven 7690 eurótól rendelhető, szerény szériafelszereltséggel. A kinti Logan Basic az itthoni alapfelszereltségnek felel meg. A Basic vezető oldali légzsákot, 5 három pontos övet és fejtámlát, rádió-előkészítést és indításgátlót tartalmaz.

Németországban nem Laureate Plus néven fut a csúcsmodell, hanem egyszerűen Logan Luxus-nak hívják, ehhez a kivitelhez is csak az 1,4 literes motor rendelhető. Az 1,4 literes luxusváltozat ára klíma nélkül 10 020 euró, átszámítva 2 465 000 forint.

Németországban egyre gyakrabban látni, hallani a Geiz ist geil szlogent, ami magyarul annyit jelent, hogy spórolni királyság. A gazdaság stagnálása miatt elbizonytalanodó németek egyre hosszabb ideig megtartják autóikat és az újautó-értékesítések több éve nem tudnak erőre kapni. Ebben a környezetben egy hangsúlyozottan olcsó, de egyáltalán nem rossz autónak még egy ennyire gazdag országban is lehet piaca.