Hibridmotoros Cayenne kifejlesztését latolgatja a Porsche. A hírt a német Automobilwoche című szaklap közölte. Jelenleg a megvalósíthatósági tanulmányok készítése folyik a német sportautógyárnál.

A Cayenne orbitális fogyasztását és szén-dioxid kibocsátását dízelmotorral lehetne a legegyszerűbben csökkenteni, de a dízelmotort Japánban és az Egyesült Államokban is elutasítják a személyautó vásárlók, így a Porsche nem tervezi dízelmotor bevezetését. Egy másik út a benzines motorok kiegészítése villanymotorral, hibrid hajtásláncban.

A tervek szerint a Cayenne a Lexus RX 400h hajtásláncát kapja meg, amely sokkal összetettebb szerkezet, mint simán egy benzines és elektromos motor párosítása. A rendszer a Lexus szabadidőautót, az RX 400 hibridet 8 másodperc alatt gyorsítja százra. A Toyota célja, hogy hibrid rendszerét minél jobban elterjessze, akár konkurens gyártók termékeiben is.

A Porschét az észak-amerikai légszennyezési előírások szigorúsága és további szigorítása késztetheti hibridmotorok bevetésére. Észak-Amerika a Porsche legnagyobb piaca.