Megszületett a döntés, most már tudjuk, mely hét autóra szavazhatnak november elején az Év Autója zsűritagok. Első körben a szakújságíróknak arra kellett szavazniuk, hogy a jelölt 32 autóból melyik 7 kerüljön a döntőbe. A hét legtöbb pontot gyűjtött autók a következők: BMW 1-es, Citroën C4, Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 407, Renault Modus és Toyota Prius.

Legközelebb november 9-én szavaz a zsűri. Akkor 25 pontot kell titkos szavazás során szétosztaniuk a listán szereplő autók között. Nem kötelező mind a hét autónak pontot adni, de egy autónak legfeljebb 10 pontot adhat minden újságíró. A pontozás részletes eredményét a ítélethirdetéskor nyilvánosságra hozzák.

Mivel az Év Autója szavazáskor nem kategorizálják az autókat, a zsűritagoknak figyelembe kell venni az adott autó ár/érték arányát, konstrukciójának újdonság erejét, kényelmét, teljesítményét, formáját, kezelhetőségét, valamint környezetvédelmi tulajdonságait.

Csak olyan autó vehet részt a szavazáson, melyet a szavazás pillanatában legalább 5 európai országban árusítanak már, és minimum évi 5000 példányban gyártják, vagy fogják gyártani. Az adott autónak teljesen újnak kell lennie, tehát karosszéria-, vagy motorváltozat nem jelölhető.

A teljes 32-es lista a következő oldalon található


Alfa Romeo GT
Audi A6
BMW 1-es sorozat
BMW 6-os sorozat
BMW X3
Chrysler 300 C
Citroën C4
Dacia Logan
Fiat Idea/Lancia Musa
Ford Focus
Honda FR-V
Hyundai Tucson
Kia Cerato
Kia Picanto
Kia Sportage
Land Rover Discovery
Mercedes-Benz A-osztály
Mercedes-Benz CLS
Mercedes-Benz SLK
Mitshubishi Colt
Mitsubishi Grandis
Opel Astra
Opel Tigra TwinTop
Peugeot 407
Porsche 911
Renault Modus
Seat Altea
Skoda Octavia
Smart Forfour
Toyota Corolla Verso
Toyota Prius
Volkswagen Caddy Combi