Idén is stagnál a Saab? 1

Idén is stagnál a Saab?

Néhány száz fővel csökkenti munkaerő létszámát a Saab. Peter Augustsson, a Saab elnök-vezérigazgatója az Autombilwoche című szaklapnak elmondta, hogy a leépítés nem elbocsátásokkal, hanem a cégtől kilépők természetes mozgásával és az álláshelyek be nem töltésével valósul meg. A veszteséges Saab sikeresen karcsúsította svédországi alkalmazottainak számát, 1999-ben még 9000-nél többen dolgoztak az autógyártónál, 2003-ban 6300-an.

Nem várható lényeges változás a Saab idei értékesítéseiben a Saab elnök-vezérigazgatója szerint. Peter Augustsson 2006-hoz fűz nagy reményeket. A pluszt az Egyesült Államok piacán lehetne elérni, ahol a svéd márka a 9-2x és a 9-7x személyében két újdonságot is bevezet.

Jövőre megjelenik egy Európának fontos modell is, a 9-3 kombi. 2006-ban az Automobilwoche cikke alapján kijön a 9-6x, amely egy kategóriák közötti jármű lesz. A 9-5-ös sorozatot szintén a következő két év során váltja le a Saab.

A trollhättani gyár kapacitásaink jobb kihasználása érdekében a Saab szívesen átvállalná egy a 9-3-mal közös padlólemezre épülő autótípus gyártását. Jelenleg az Opel Vectra C jöhetne szóba, később pedig a Cadillac leendő belépőmodellje.