Golf Plus: Altea németül 1

Golf Plus: Altea németül

Úgy tudjuk, hogy az új Borából nem lesz kombi, de a Golfból az eredeti tervekkel szemben mégiscsak kapható lesz kombi. A VW stratégái eladhatónak tartanak még egy, kimondottan családbarát Volkswagent a Golf V alapjára a Touran, a Caddy Life és a leendő Golf Variant mellett.

Méretei alapján a Golf Plus furcsa autófajta. Magassága a Golf és a Touran egyterű között van, hossza viszont nem haladja meg a Golf-kategória névadójáét. A Golf Plus-tól az Auto Bild információi szerint sokat vár a gyár, már 2005-ben 245 000 autó eladása a cél. A Plus akár Kínában is készülhet a tervek szerint.

A Golftól magasabb karosszériájával különbözik a Plus, ami nagyobb fejteret és csomagteret biztosít. Variálhatósága elmarad az egyterűkétől, tehát hátsó ülései nem állíthatók hosszirányban és nem is lehet egyenként kiszerelni őket.

A Plus motorteréből várhatóan kimaradnak majd az ütősebb erőforrások, így a 200 lóerős turbós FSI is a GTI privilégiuma marad. A magasított Golf várhatóan az idei év végén, a Bologna Motorshow-n mutatkozik be, értékesítése csak jövőre indul.

Az autó végleges formájáról még nem tudunk biztosat, ezért közlünk róla kétféle számítógépes rajzot.