A francia kormány nyomására különösen takarékos autót készít a Citroën. Még nagyjából másfél évet kell várni az első prototípus bemutatására, de a gyár előzetes csalogatója bíztató. Szerintük ugyanis a Berlingóból készülő hibridautó egyszerre lesz fürge és takarékos.

Kétliteres, 90 lóerős dízelmotor és egy elektromos motor egyesítésével valósítaná meg a kívánt a hatást a Citroën. Az így kapott hibridjárgány 13 másodperces 100-as sprintidőre és 130 km/óra körüli végsebességre lenne képes. Ezzel teljesíti az autó a fürgeségi paramétereket, miközben a 90 g/km-es CO2 kibocsátás és a 4,0 literes átlagfogyasztás biztosítaná a kevésbé környezetszennyező üzemet.

Az is biztos, hogy ez a Berlingo sosem lesz megvásárolható. Ráadásul, mire a koncepció eljut a megvalósulási fázisba, a Berlingo már leváltásához fog közeledni. Ennek ellenére a hibrid-hajtás jövője biztató. A Citroën ugyanis szeretné majd a jövőben a mostani kutatás eredményeit szériamodelljeiben is kamatoztatni. Így tehát egy hibrid Citroën C4 szériagyártása sem lesz elképzelhetetlen.