A német piacon másodikként újabb japán gyártó kínálja hibrid-hajtású személyautóját a Honda személyében. A Civicre építettet Civic IMA benzin-elektromos hajtása 83 lóerős teljesítményt produkál, amivel 5 literes átlagfogyasztás alatti értéket képes elérni 100 kilométeren. Ezzel a megoldással az autó 25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mintha csak kizárólag benzin motor hajtaná az autót, nem beszélve a sokkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátásról.

A hibrid-hajtás 61 kilóval nehezebb a hagyományos benzinmotoros változatnál. Az átszámítva 5,7 millió forintos áron kínált modellt elsősorban olyan vezetőknek szánják, akik odafigyelnek a környezetvédelemre és nincs szükségük extrém teljesítményre. Ennek ellenére menetteljesítmények terén nincs szégyenkeznivaló, mivel 12 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 177 km/órás végsebességre képes az autó.

A Honda jövőre előreláthatólag 5-6 százalékkal növeli összeladásának számát Németországban, ami 35 ezer járművet jelent. A hibrid-hajtású Civicből az Egyesült Államokban már 17 ezer darabot eladtak, Németországban viszont mindössze 200 darab eladásával számolnak a jövő évben. A hibrid Honda Civicet Amerikában, Japánban és Angliában forgalmazták ezidáig.