A versenyre bármely autós-, vagy szakirányú technikusképzést adó középiskola diákjai nevezhettek, három fős csapatokkal és egy kísérő tanárral. Az első megmérettetésen közel 60 csapat vett részt, amelyből a 12 legfelkészültebb jutott tovább az írásbeli feladatok megoldása után.

Az elődöntőben részt vevő csapatoknak az elméleti kérdések megválaszolása mellett, már gyakorlati és számítógépes feladatokat is meg kellett oldaniuk. A feladatok pontozása után az öt legsikeresebb csapat biztosította helyét a döntőben.

A győri AutoDiga szakkiállításon megrendezett utolsó forduló egy nyilvános színpadon zajlott, ahol a csapatok szóban versengtek a győzelemért.

A vetélkedő fődíját a Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskola diákjai nyerték. Egy németországi utazás keretében a diákok ellátogatnak az Aral kutatóbázisára, ahol a kenőanyagok gyártásába is bepillantást nyerhetnek.

Idén az utazás mellett egy különleges élménytúrát is szerveznek a győzteseknek, ahol beülhetnek egy körre az Aral Motorsport Team egyik versenyzője mellé.