Május 25-e, május utolsó vasárnapja, a gyermekek napja. Ebből az alkalomból az Országos TerepTúra Sport Egyesület tucatnyi gyermeknapi programot szervez. A tagság szeretné szebbé tenni az árva vagy elhagyott gyermekeknek ezt a napot. Az állami gondozásban élő gyerekeket 10 és 16 óra között folyamatosan szórakoztatják a tagok a fóti tónál kialakított zárt pályán.
A helyszínt és a terep nehézségét úgy választották meg, hogy veszélytelensége ellenére nagy kaland legyen a kicsiknek és nagyoknak is. Akiket a terepjárók mellett a motorkerékpárok, vagy a speciális, versenyre épített autók is érdekelnek, ne hagyja ki az Iron Horses motoros csapat, az ArtOffRoad, és az idei Párizs-Dakar magyar résztvevőinek bemutatóját.

Délelőtt rajzversenyre várják a gyermekeket, majd 10:30-tól autós bemutató szerepel a műsorban. Ha van a családban fiúgyermek, jó program lehet a motoros repülő- és helikoptermodellek röptetése is. Pribill Sándor négy kutyával, csónakkal és kötélpályával tart katasztrófavédelmi bemutatót.

Közben autóhúzás is lesz Horváth Charlie-val, 14 órától pedig ajándékkeresésre indulhatnak a gyerekek. Az elrejtett meglepetéseket GPS navigációs készülékekkel és az OTTSE tagok segítségével kutathatják fel. Expedíciós beszámolót tart Almássy Béla, a híres „Angol Beteg” Almássy László gróf leszármazottja!

Horváth Charlie mellett ismert résztvevője lesz az első OTTSE gyermeknapnak Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, de ott lesz az idei Dakar több magyar résztvevője, a Kiss Sándor – Czeglédi Péter kettős, képviselteti magát a KlubRádió, Réz B. Gábor, alias Betyár személyében, és ott lesz Gajdos Tamás újságíró is.
Buday Péter mesterszakács főzi a gyermekek ellátására szánt finomságokat.
Tehát vasárnap OTTSE gyermeknap Fóton. A rendezvény a fóti tónál (a csomádi elágazás közelében), a vasútállomás mellett kerül megrendezésre. A helyszín vonattal is megközelíthető.