Kleber gumiabroncsok - A mindennapok biztonságáért

Több abroncsmárka is létezik, amely ismertebb a Kleber-nél, de alig van olyan, amelynek kínálata ennyire gazdag volna. A márka az európai személyautó- és kisteherautó-abroncsok piacának 95-98 százalékát fedi le. Rendkívül sokszínű termékválasztéka mellett a Kleber-hez kapcsolódik egy egész Európában egyedülálló szolgáltatás is. A márka áprilistól minden személyautóhoz vásárolt gumihoz ingyenesen biztosítja a Kleber Assistance programot.

Az új szolgáltatás keretében egész Európában – Albániát és a FÁK országokat kivéve – defekt vagy az abroncs megrongálódása esetén, a helyi autóklub munkatársai ingyenesen helyezik fel a pótkereket, vagy vontatják el az autót a legközelebbi szervizig. Értékes eleme a szolgáltatásnak, hogy nem csak defekt vagy szándékos rongálás esetén vehető igénybe, hanem a kátyúkba hajtva vagy járdázáskor elkerülhetetlen gumisérülések következményeinél is.

Az Assistance már egyetlen Kleber abroncs megvásárlásával, valamint a viszonteladóktól kapott űrlap kitöltésével érvényessé válik, és a vásárlás napjától három évig él. A segítségnyújtás a nap 24 órájában elérhető, a szerelők 1 órán belül a helyszínre érnek. Ilyen szolgáltatást az utasbiztosítások, illetve az új autók megvásárlásával általában járó assistance “védőszárnyak” sem biztosítanak.

A Kleber Assistance program elsősorban hölgyeknek szól. Főleg a törékeny alkatú nőkre igaz, hogy még a kerékkulcsra ráállva sem tudják meglazítani kerékcserénél a csavarokat, ha egy gumis műhelyben légkulccsal csavarták be őket.

Mi foglalkoztathat egy nőt a koromfekete és piszkos abroncsokban? Nem a szárazon vagy vízen elérhető maximális kanyarsebesség, a minél dinamikusabb formatervű oldalfal vagy profil, hanem a biztonság. A biztonság az, ami minden hölgynek elsősorban fontos egy autógumiban. Melyik családanya bízná gyermekei életét olyan gumiabroncsra, amelynek biztonságosságában nem bízik meg tökéletesen? A Kleber az Európában páratlan Assistance szolgáltatás mellett abroncsai biztonságosságával is a nőket célozza meg.

A Kleber abroncsok nem tartoznak a legmagasabbra pozícionált, jórészt presztízscélból vásárolt termékek közé. A ténylegesen jelentkező, józan hétköznapi igényeknek felel meg a Kleber teljes választéka. A Dynaxer DR és a Dynaxer HP mellett a Viaxer abroncsok tartoznak a nyári Kleber gumiabroncsok közé. A nagy nyugati autós lapok és autóklubok összehasonlításaiban jól szerepelnek a Kleber téli abroncstípusai is: a Krisalp 3 és a 2002-2003-as téli szezonban bevezetett Krisalp HP.

A Dynaxer DR a nagyteljesítményű, sportautók abroncsa. A csúcsmodell 15 és 18 col közötti méretben kapható, /55-től /35-ig terjedő oldalfalmagassággal és akár a 300 km/órás sebesség elérését biztosító, Y sebességindexszel.

A hosszabb élettartamra tervezett Dynaxer HP szintén a közép- és a felső középkategóriás kényelmes limuzinok tulajdonosai számára lehet érdekes. 14-től 17 colig terjedő méretkategóriában kapható a Dynaxer HP, /65 és /50 közötti magassággal, 240 illetve 270 km/órás tempót megengedő, V és W sebességindexszel.

A legnagyobb darabszámban gyártott Kleber abroncs a Viaxer. Kisautókhoz T (190 km/h) sebességindexszel szimmetrikus, erősebb motorú kocsikhoz H (210 km/h) sebességtartománnyal készül. Több Opel, Peugeot, Renault, Seat és Skoda típus is gyári első szerelésként kap Kleber Viaxer abroncsokat. A Viaxer, a biztonság mellett, a kényelem és a gazdaságosság terén mutat kiemelkedő tulajdonságokat. Ez a gumi a kiskategóriába tartozó alapmodellektől kiindulva, a jobban motorizált alsó középkategóriás autókig a tulajdonosok legnagyobb megelégedésére szolgál, 13, 14 és 15 colos átmérővel.

Személyautókra való abroncsok mellett a Kleber a haszonjármű-abroncsok piacán is jelen van. Ötféle profilt kínál a cég, C100, CT100, CT200, CT300 és Transalp néven. Mind az öt típus kishaszonjárművekre való. A C100, a CT100, a CT200, és a CT300 modellek nyári abroncsok, a Transalp pedig a könnyű áruszállítók kitűnő téli abroncsa.

A sokszor hangsúlyozott biztonság része a gumiabroncsok tartóssága. A Kleber gumik hosszú távon megőrzik eredeti tulajdonságaikat, könnyedén felveszik a versenyt a világpiac legjobbjaival. Aki hideg fejjel dönt abroncsvásárláskor, nem csak arra figyel, hogy jó áron, jó minőséget vegyen, hanem arra is, hogy hosszú évekig, kilométerek tízezrein át kiszolgálja őt a választott abroncs.

Bár a Kleber ismertsége egyre jelentősebb, érdemes elmondani, hogy közel 100 éve, 1910 óta létezik. A franciaországi Colombes-ban alapították. Több iskolateremtő újítás fűződik a Kleber-hez. A francia gumimárka mutatott be a világon elsőként személyautóra való téli abroncsot, még az 1930-as években. 1951-ben a Kleber forradalmi újítással jelent meg a gumigyártásban: bemutatta az első tömlő nélküli abroncsot. Emlékezetes siker volt, amikor 1974-ben a Kleber elnyerte az abroncsszállítói privilégiumot a szuperszonikus Concorde repülőgépekhez.

(x)