Indul a Volkswagen Touran forgalmazása

Június 14-én és 15-én nyílt hétvége keretében lehet megismerkedni a Volkswagen új családi egyterűjével, a Touran-nal. A Sharan-nál kisebb, de egy Golf kombinál jóval nagyobb utasterű autó már az ötös Golf padlólemezére épül, ám tengelytávját valamelyest meghosszabbították. A Touran öt és hét üléssel is választható, a padlóba hajtogatható plusz két ülésért 181 ezer forint felárat kell fizetni. Az utastér variálhatósága egyszerű, mivel a második sor ülései egyenként csukhatók össze vagy akár ki is szerelhetők. Egyterűs érdem az is, hogy kiviteltől függően összesen 39 tárolórekeszbe pakolhatunk.

Az alapmotor egyelőre egy 1,6 literes 115 lóerős közvetlen befecskendezéses benzinmotor, a későbbiek folyamán várható egy hagyományos keverékképzésű 100 lóerős 1,6-os érkezése is. Dízelmotorból már most kettő van, 1,9 literes lökettérfogattal és 100 lóerővel, valamint egy 136 lóerős kétliteres.

Gazdag alapfelszereltséggel kapható a Touran, mivel a 4 999 000 forintba kerülő 1,6-os autó is automatikus légkondicionálót, menetstabilizáló elektronikát, CD-s hifit, első elektromos ablakemelőt, elektromos tükörállítást valamint első-, oldalsó- és függönylégzsákot kap alapfelszerelésként.

Az 1,9-es 100 lóerős adagolófúvókás dízelmotorral 5 830 000 forintba kerül a Touran. A kétliteres dízel csak a drágább, Trendline felszereltségtől választható, 6 664 000 forintért.