Már jóval a reggel kilencre kiírt rajt előtt megnőtt a sürgés-forgás a tanpálya körül, az egyszemélyes “szervizcsapatok” lázas munkával készítették fel autóikat az egész napos versengésre. Persze a “komálósok” (drukkerek, hozzátartozók) aktív közreműködésével zajlott minden munkafázis, vagy éppen ők rohangáltak kölcsön szerszámért, esetleg kölcsön akksiért.

Az időjárásra nem lehetett panaszunk, végre tavasz van, csicseregtek a madarak, egy ideig. Éneküket lassan felváltotta egy teljesen más tónus, a közel hatvan autó zúgása. Nézők mintha kevesebben lettek volna. Bizonyára sokan kihasználták a négynapos szünetet egy kis kapirgálásra, fűnyírásra a hobbikertben, verseny helyett. Nagy hiba. A nap aztán beleerősített rendesen, ájulás közeli élményt nyújtva a fekete csapatpólósoknak.

Már ismerős arcok vágtak neki az újabb bajnoki pontok megszerzésének, de pár új versenyző is kedvet kapott a szaunázásra. Volt, aki a frissen elkészült versenyautóját hozta ki tesztelni, azonban akadt olyan autó is, melyet csak hosszas tologatás után sikerült életre kelteni, majd sűrű fohásszal illetve anyázással arra sarkallni, hogy még csak ezt bírd ki!

Már az első futamban szoros volt a harc, számos kategóriában egy-két másodpercen múlt a dobogós helyezés, lehetett áldani és átkozni a fotocellát, mintha az valamiről is tehetne. Ebédidőben ért véget az első kör, levezetésként Szabolcs Robi abszolút közönségdíjas bródszájdolását nézhettük végig, jól körbeforgatva a Pick Upot. Ja kérem, így kell reklámot csinálni az autónak!

A második körben aztán elszabadultak a lóerők, mindenki kezét-lábát “összetörte” a jobb idő elérése érdekében. A sietségnek néhány helyen ára volt, ugyanis a poros külső ívre csúszva vagy a keramiton elkenődve értékes tizedmásodperceket lehetett elveszíteni. A nagyágyúk most is az utolsók között indultak, úgyhogy a verseny legvégéig lehetett izgulni a helyezések miatt.

Fortuna is megszemlélte a futamot, az abszolút esélyes Borbély Zoli műszaki problémája megcsillantotta a lehetőséget a többiek előtt (vérszem effektus), bár ő ezt biztosan nem így gondolja. Érdemes megemlíteni a kölyök kategóriát is, nagyon jó érzékű utánpótlásról van szó. A tornatanár “Te meg rellizel, vagy mi” beszólására érdemes a szekrény tetején sorakozó kupákból erőt meríteni, homokkal tömött labda dobálásával nem lehet ilyeneket nyerni.

Harmadik futamra ezen a versenyen nem került sor, a díjkiosztón így is nagy volt a vigasság. A Proex által felajánlott rozsdamentes versenykipufogót (nem mezei sportkipufogót), a mezőny legidősebb tagja nyerte.