Gyorsulási verseny a hétvégén!

A tavalyi év után, idén ismét gyorsulási futamoknak ad otthont a Sárvártól 10 kilométerre fekvő Pannónia Ring. A Verda autóház rendezésében öt autó és hét motor kategóriában állhatnak rajhoz a versenyzők. Nevezési díj nincsen, csak a belépőt kell megváltani.

A verseny este 7 órakor indul, de már délután 3-tól be lehet menni a pályára. Érdemes is korábban menni, mert sok dögös autót és motort lehet ilyenkor közelről megszemlélni. Ferrari, Maserati, Corvette: ezek az autók már mind bizonyítottak a pályán. A határ közelsége miatt, külföldiek is szívesen jönnek versenyezni ide. Negyed mérföldes távon a rekord 9,56 másodperc, amit egy Suzuki Hayabusa 1300 motorral állítottak fel.

A versenyek az időmérő edzésekkel indulnak. Ezeken bárki részt vehet, aki nevezett a versenyre, és megfelelt a versenykiírásban szereplő feltételeknek. Legalább 1 érvényes mért időt kell teljesíteni, hogy valaki a döntőbe kerülhessen. A döntőbe a kategóriánkénti négy illetve a legjobb nyolc időt teljesített versenyző kerül be. Az edzések során az időmérő berendezést a rajtlámpa szabad jelzése után a versenyző indítja. A döntő futamokon az induló párosból az kerül ki győztesen, aki előbb halad át a célvonalon.

A versenyről többet a gyorsulas. com oldalon olvashatnak.