Baumgartner Zsolt, a Formula 3000 versenysorozat versenyzője, és Eddie Jordan, a Forma-1-es Jordan csapat vezetője, ünnepélyes keretek között aláírta Zsolt tesztpilótai szerződését.

Az eseményen jelen volt Jánosi György sportminiszter is, aki kiemelt jelentőségűnek nevezte a történteket, mind sporttörténeti, mind üzleti szempontból. “Egy magyar pilóta jelentősen növelheti annak az esélyét, hogy Magyarország állandó állomása maradjon a száguldó cirkusznak” – mondta.

Eddie Jordan elmondása szerint már régóta figyelemmel kísérik a magyar versenyző pályafutását, aki kizárólag gyorsaságának köszönheti, hogy részévé válhat a Jordan istállónak.

Jordan úr óvatosan nyilatkozott Baumgartner Zsolt további sorsáról, de elmondta, hogy a Jordan-nél minden tehetséges pilóta megkapja az esélyt a felemelkedésre.

Baumgartner Zsolt júliusban utazik Silverstone-ba, ahol közelebbi kapcsolatba kerül a csapattal és az autóval. Egyelőre továbbfolytatja a Forma 3000-es pályafutását, amiben a Jordan csapat a végsőkig támogatja.

Ami az esetleges Forma-1-es karrierből már biztosra vehető, hogy Baumgartner Zsolt teszteli majd a Jordant az augusztusi mogyoródi futam előtt.