Május 16-án kezdődik a tereprali bajnokság második futama. A BF Goodrich Kupa a Budapest-Kisbér-Bakonybél-Budapest útvonalon halad. A május 16-18-ig tartó, háromnapos versenyen több, mint 500 kilométeres távot tesznek meg a versenyzők és szereplésük kétszeres szorzóval számít a bajnokságban.

Szombaton Hántáról indul tovább a mezőny, ahol a nézők a számukra kialakított, biztonságos helyről figyelhetik a résztvevők versengését. Ez azért különleges, mert a tereprali nem tartozik a “nézőbarát” programok közé, mivel lényege az, hogy az útvonalak titkosak. A versenyzőpárosok csak az indulás előtt fél órával kapják meg az itinert.

A mintegy 30 fős mezőny négy különböző kategóriában indul, motortól és építéstől függően. Az indulók között lesz többek között az ötszörös magyar bajnok Gál István, de találkozhatnak a kilátogatók Szalay Balázzsal valamint a Dakaron taktikusan versenyző és célba is érő Palik Lászlóval és Toyota Land Cruiser-ével. Ott lesz az idei Dakar két magyar hőse, Kis Sándor és Czeglédi Péter. A Liszi-Rack kettős Land Roverrel, a Benyó-Maurer páros Hyundai Galoperrel indul.

Az autók között Gál István és Oroszlán Tibor G-Proto EVO 2 versenyautója mellett igazi különlegesség a két Range Rover hajtásláncú, de Audi Coupé karosszériás gép, amellyel Bagics Lajos és Róbert, illetve Tóth Levente és Hudy Károly áll rajthoz.

A verseny 16-án 11 órakor, Budapestről indul a XI. kerület, Hunyadi János utca 6. szám alatti Mercedes-Benz szalon elől, és 18-án ugyanide érkezik vissza várhatóan délután fél kettőtől.