Gokart OB Dunaszerdahelyen - Jó magyar szereplés

Május 10-11-én, Dunaszerdahelyen nemzetközi gokartversenyt rendeztek, amely egyben magyar bajnoki futam is volt. A magyarok mellett cseh, szlovák és osztrák versenyzők is indultak a közel kétszáz fős mezőnyben. A nemzetközi mezőnyben jóval nehezebb dolguk volt a magyar versenyzőknek, nem mellékesen a szlovák pilóták a hazai pálya előnyét is élvezték. Így nem meglepő, hogy szinte minden kategóriában, ők és a cseh indulók voltak a leggyorsabbak.

Három szlovák versenyző szerezte meg a Kadet-A géposztályban az első három helyet az időmérőn. Mögöttük a legjobb magyar Gaál Bence volt, aki a negyedik időt érte el. A hazai bajnokság legjobbja, Budiás Balázs, a hetedik helyet szerezte meg.

Vasárnap azonban már nedves pálya fogadta az indulókat, ami kedvezett a magyar versenyzőknek. Budiás ugyanis feljött a harmadik helyre, mögötte Magyar Tamás és Tamás Ádám érkezett. Gaál Bence gokartjával problémák adódtak, így csak 15. lett. A napsütéses második futamon Magyar Tamás volt a leggyorsabb magyar, ötödikként végzett. lett. Mögötte Budiás Balázs futott be hatodikként.

Legjobb magyarként Kiss Pál Tamás az ötödik helyet szerezte meg a kvalifikáción az ICA Junior kategóriában. Sajnos a versenyen műszaki hiba miatt nem tudott elindulni. Igen izgalmas futamot láthatott a közönség a 28 fős mezőnytől. Hatodik helyen ért célba a legeredményesebb magyar, Antonfeld Péter, aki szinte átrobogott a mezőnyön, a rajtnál még a 17. volt. Őt követte Széchenyi Tamás is aki a 18.-ról a 8.-ra küzdötte fel magát.

A második futamon már ott volt Kis Pál Tamás is, aki heves küzdelemben megőrizte negyedik helyét. Hatvani Balázs a kilencedik helyről rajtolva végül az ötödik lett.

Csakúgy, mint a kisebb géposztályokban, az Intercontinental-A-ban is a szlovák versenyzők szerezték meg a legjobb rajthelyeket. Moczó Tamás 5., Herkli András 6., Bakoss Bence pedig a 7. helyről rajtolhatott. Moczó Tamás már a felvezető körben kiállt műszaki okok miatt. Ezek után Birizdó Mónika és Hargitai Győző, Bakos valamint Herkli küzdelmeit élvezhette a közönség. A csatákban több versenyző is hibázott. Végül Herkli negyedik, Birizdó ötödik lett, mögöttük Bakoss szerezte meg a hatodik helyet.

Az első körben Moczó a második futam alkalmával is búcsúzott. Így újra a Bakoss-Birizdó-Herkli-Hargitai csoport versenyzését nézhette a közönség. Herkli műszaki okok miatt csak a 12. lett, de Bakoss Bence megszerezte a 4. helyet. Birizó 6. Hargitai 7. lett a futamon.

Három magyar színekben induló versenyzőért izgulhattunk az ICC kategóriában. Összesen 18-an vágtak neki az időmérőnek, amelyet követően Horváth Attila 6., Karl Fischer 9., míg Vingler Attila a 10. helyről várhatta a versenyt. Egy versenyző kiállásával Horváth az 5., Vingler pedig egy előzést bemutatva a 8. lett, a magyar színekben induló Fischer visszacsúszott a 10. helyre.

Nem voltak ilyen sikeresek a második futamban a magyar versenyzők. Mindannyiukat leelőzték a verseny során. Horváth 8., Fischer 11., Vingler 13. lett.

Az Országos Gokartbajnokság következő versenye június 28-29-én a Pannóniaringen lesz.