Gyorsasági OB, második forduló: hegyi verseny Pécsett 1

Gyorsasági OB, második forduló: hegyi verseny Pécsett

A Mobil1Opel Astra Classic kupában a JB Motorsport és a Zengő Motorsport a legtöbb indulót felvonultató két csapat. A konkurenciaharc azonban nem öli meg barátságot, így a második versenynapon egy Zengő motorsportos autóból kiszerelt váltóval ment egy versenyző a konkurens csapatból.

A Falken gumigyár kupájáért kiírt versenyt szombaton Jánosi Sándor nyerte az Astrák vetélkedésében, vasárnap Krecz Zsolt volt a leggyorsabb. A média kupában az első nap Bessenyey Zoltán, az Autó Modell Sport újságírója érte el a legjobb időt, vasárnap Wéber Gábornak ment a legjobban. A SPORTváltó autójával Vince Tibor és Szörényi András állt rajthoz, előbbi több, utóbbi kevesebb sikerrel.

A nyitott formaautók között az egész hétvégén Harkányi Zsolt volt a legjobb Reynard Opeljével. Ő volt az egyetlen, aki kevesebb mint két perc alatt teljesítette a 3,5 kilométeres hegyi pályát.

Két közönségkedvencnek is örülhettek a versenyre ellátogatók. Turán Frigyes közkívánatra ült be BMW-jébe, és 2 perc 3 másodperccel csuklóból remek időt autózott. A pécsi hegyi pályán ő tartja a rekordot 1 perc 57 másodperccel.

Kőváry Barnának és Trabantjának is frenetikus sikere volt a pálya mellett. A zöld Trabant 601 Maxi gazdáját köszöntötte a legtöbb lepedőre festett felirat.

Az A-csoportos autók között mindkét versenynapon nyerni tudott Klink János. Az N-csoportban a pécsi Lajtai Zsolt végzett az élen. Mindketten Ford Escort Cosworth-szal autóznak.

Az 1400 köbcentinél kisebb autók között a szombati versenynapon igen jól ment Opel Corsájával Barta Gábor, aki vasárnap nem tudott rajthoz állni. Ezt a kategóriát Kincses István nyerte RX-7-es Mazdával.

Az ezerhatos túraautók között jól sikerült versenyt tudhat maga mögött Tóth László. Tavaly ő nyerte a kategória bajnoki címét a 316-os BMW-vel, de a gyorsasági országos bajnokság második fordulójában a Citroën Saxo kit car-ral induló Németh “16V” Péter volt a leggyorsabb. A Szelep becenevű pécsi pilóta kategóriagyőzelemmel térhetett haza.

A közönség számára szervezett programok között volt autótoló verseny is. A győztes csapat tagjait a hegyi bajnokságban igen sikeres Bertalan Zsolt versenytempóban vitte föl a pályán M3-as BMW-jével.

A nagykategóriás túraautók között szombaton és vasárnap is Pólya Miklós mente a legjobb időt BMW-je volánjánál. Vasárnap egy 2 perc 4 másodperces időeredménnyel Zengő Zoltán nagyon jó teljesítményt nyújtott. Ez is azt bizonyítja, hogy a régi DTM-ből érkezett Mercedes túraautót nem szabad leírni.