2001-ben a Fordos Colin McRae diadalmaskodott a Ciprus Ralin, a Subarus Burns-szel és a szintén Fordos Sainz-cal a nyakában. Egy nappal az idei Ciprus Rali előtt McRae magabiztosan nyilatkozott az esélyekről, szeretne ismét első helyen dobogóra állni vasárnap. “Bár a Ciprus Rali nem éppen a kedvenc murvás pályám, ennek ellenére azt gondolom, hogy sikeres lehet a csapat a Peugeot ellenében.” McRae egyébként most hétvégén is törött ujjal áll rajthoz, ugyanúgy, mint a Katalán Ralin. Sérülését még Korzikán szerezte.

Az utóbbi két futamon, Korzikán és a Katalán Ralin, egyaránt a Peugeot pilótái domináltak. Mivel azonban a francia csapatnak főként az aszfaltos versenyek fekszenek, így várhatóan a többi márka is előtérbe kerülhet majd most hétvégén. Marcus Grönholm, aki jelenleg 21 ponttal vezeti az összesített versenyt, elismerte, hogy a Peugeot eddig nem szerepelt jól a Ciprus Ralin: “Tavaly valóban nem sikerült jól a Ciprus Rali a Peugeot számára, azonban biztos vagyok benne, hogy ellenfeleinknek kellemetlen meglepetésben lesz része. Az idei autó sokkal jobban szerepel már murvás pályán.”

A három nap alatt a versenyzőknek összesen 1306 kilométert kell megtenniük, ebből 324 km a gyorsok hossza. Pénteken 6, szombaton 8, vasárnap pedig ismét 6 gyorsaságit kell teljesíteniük a pilótáknak.

A Ciprus Rali mindhárom napján ad összefoglalót a VIASAT3, egy hét múlva, április 27-én pedig a teljes verseny történéseiről is beszámolnak. Pénteken 23:30-kor, szombaton 22:30-kor, vasárnap pedig 23:40-kor nézhetik meg az összefoglalót a csatornán.

A VB állása:

Pilóták:

1. Marcus Grönholm (Peugeot) 21 pont
2. Gilles Panizzi (Peugeot) 20p.
3. Richard Burns (Peugeot) 13p.
4. Tommi Mäkinen (Subaru) 10p.
5. Carlos Sainz (Ford) 9p.
6. Philippe Bugalski (Citroën) 7p.
7. Sebastien Loeb (Citroën) 6p.
7. Harri Rovanperä (Peugeot) 6p.
9. Colin McRae (Ford) 5p.
9. Petter Solberg (Subaru) 5p.
11. Alister McRae (Mitsubishi) 2p.

Csapatok:

1. Peugeot 52 pont
2. Ford 25
3. Subaru 20
4. Mitsubishi 6
5. Hyundai 1