Superb alapú Skoda kupé 1

Superb alapú Skoda kupé

A Skoda Tudor kupétanulmány a Skoda Superb alapjaira épül, amit le sem tagadhatna. A kupé első harmada a megszólalásig hasonlít a luxus Skodáéhoz, a hátsó rész azonban teljesen egyedi. Imponáló látvány az autó folytonosan emelkedő övvonala, amely sportos és egyben elegáns megjelenést is kölcsönöz a kupénak. A Superbtől örökölte hátsó lámpatestét is a Tudor, de az izzók közös bura alatt világítanak.

Az autó motorterében a Superbbe rendelhető legerősebb motor dolgozik. A 2,8 literes V6-os benzinmotor 193 lóerős, és ötfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a Tudor első kerekeit.

A kevés Skoda és Volkswagen panelt felvonultató belső izgalmas. A középkonzol tetején a szellőzőrács és a Skoda embléma bármely más Skodában is szerepelhetne, de az ez alatt kialakított rendszer teljesen a Tudorra van szabva.

A Tudor feladata, hogy reprezentálja az immár erős lábakon álló Skoda képességeit. A Superb volt a cseh márkában rejlő erő kibontakozásának első lépcsője, a Tudor pedig a következő a sorban. Sajnos az autó jelen állás szerint csak tanulmány, megvalósítását nem tervezik.