A Mazda konkurenseinél később jelenik meg assistance szolgáltatásával. A márkahűséget és a szervizhűséget elmélyítő MES része az országúti segélyszolgálat, illetve elszállítás. Ha az autó a lakóhelytől legalább 50 kilométerre robban le és négy órán belül nem javítható, a mobilitás garancia révén bérautót vagy vonat illetve repülőjegyet kap az autó vezetője és az összes utas. Nem hiányzik a csomagból a szállodai elhelyezés.

A szolgáltatás nem kerül külön pénzbe az autójukat a márkaszervizekben szervizeltető ügyfelek számára. A szakszervizben elvégeztetendő, személyautók esetében 15 000, haszonjárműveknél 20 000 kilométerenként vagy évente egyszer esedékes átvizsgálás utáni egy évben automatikusan jogosulttá válnak a Mazda tulajdonosok a MES igénybevételére. A Mazda Europe Service Bulgáriát ás Romániát kivéve minden európai országban érvényes.

Mivel a Mazda Motor Hungary eladásainak felét több mint hat éve a kisteherautók adják, a Mazda Europe Service-t a haszonjárművek tulajdonosai is igénybe vehetik.

A MES szolgáltatáscsomag használt, hazai márkakereskedésben vásárolt Mazdák tulajdonosainak is elérhető. Az autó legfeljebb 10 éves koráig érvényes MES-t mindazok automatikusan, külön díj nélkül használhatják, akik Mazdájukat szakszervizben tartatják karban és hivatalos márkakereskedésben vásárolták.

A márkaszervizeknek mindez kedvező, mivel a márkakereskedői hálózat működését nem az eladott autókon keletkező nem túl nagy, ráadásul egyszer realizálható haszon, hanem a rendszeres szervizeltetés biztosítja. Az ügyfelek pedig még egy kilenc éves, akár sokszázezer kilométer futott Mazdában is élvezhetik azt a biztonságot, amit egy assistance szolgáltatás általában kizárólag a garancia érvényességi ideje alatt nyújt.

A Mazda6 magyarországi bevezetéséről Együd Tibor, a Mazda importőrének ügyvezető igazgatója a vezess.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy június után érkeznek az első autók hazánkba. A Mazda megújulásában kiemelkedő szerepű autót három karosszéria változatban fogják forgalmazni. A négyajtós limuzin mellett ötajtós, ferdehátú és kombi karosszériával is megvásárolható lesz az új névadási rendszert bevezető Mazda 6. A tényleges értékesítés várhatóan az ősz elején kezdődhet meg.

Két saját fejlesztésű, közös nyomócsöves dízellel és három benzinmotorral gyártják majd a Mazda6-ot. Együd Tibor az árakról nem kívánt konkrétumot mondani, de várakozása szerint még a francia konkurenseket, így akár a Renault Lagunát is megfoghatják az ár/érték aránnyal. Ez nem minden egyes modellre lesz igaz, a Mazda6 kínálat egészét tekintve viszont igen – legalábbis ezt ígérik a Mazdánál.

Újabb egy évvel később a túlzás nélkül forradalminak nevezhető Mazda RX-8 szériaváltozata jelenik meg. A Mazda évek óta hergeli nagyon sikeresen a közönséget az egymással szembe nyíló ajtóval és bolygódugattyús motorral kivételessé tett tanulmány különböző változataival. 2002-ben Genfben már a végleges RX-8 lesz látható. A 250 lovas sportautó értékesítése 2003 második felében indul.