Az Amerikában Jeep Liberty, Európában Jeep Cherokee néven gyártott terepjáróban a DaimlerChrysler vizsgálatai szerint súlyos balesetkor az egyik érzékelő megsérülhet, ezért a légzsák kisebb ütközést érzékelve csak lassabban fújódhat fel. A szervizekben a hibát a vezetékek újraszigetelésével javítják. A vizsgálatot 64 km/órás sebességgel végezték el három hete. A Chrysler szerint az ilyen meghibásodás előfordulási valószínűsége rendkívül kicsi.

A Chrysler új szabadidőautójának gyártása 2001 áprilisában kezdődött, a visszahívás az összes november 27-e előtt készült autót érinti. A 120 ezer Libertyből 102 ezer kelt el az Egyesült Államokban, 11 ezer Kanadában és Latin Amerikában illetve 7 ezer Európában.

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a Chrysler, hogy 78 ezer Jeep Grand Cherokee-t és Chrysler PT Crusert hívnak vissza a szervizekbe a műszerfal problémája miatt. Nemrég azzal került az érdeklődés homlokterébe a Jeep Liberty, hogy egy amerikai autós lap kikerülési tesztjén felborult. Más autós újságok tesztelői nem tapasztaltak borulási hajlamot.