Jövőre vagy új gyártóüzem telepítésével, vagy a jelenlegi gyártósor kibővítésével kívánja bővíteni gyártókapacitását a Suzuki Magyarországon – mondta el Suzuki Osamu, a Suzuki elnök-vezérigazgatója Orbán Viktor miniszterelnöknél tett látogatásán. A jelenlegi évi 83 ezres legyártott autóval szemben jövőre 100 ezer autó gyártását tervezik. A kapacitástöbblet egy új modell gyártását fedezi majd.

Az elnök-vezérigazgató által említett új modell minden bizonnyal a Suzuki Ignis lesz. A Suzuki Swiftnél nagyobb kisautó jelenleg Japánból érkezik Magyarországra, így alapára igen magas. Az Ignis a hazánkban készülő Wagon R+-szal azonos padlólemezre épül, így kézenfekvő lenne e típus hazai gyártása is. Arról még nem érkeztek információk, hogy a hazai gyártással mennyivel lenne olcsóbb az összkerékhajtással is megvásárolható kisautó.

Jelenleg a Suzuki Magyarországon három autó gyártását végzi. A Suzuki Swift már közel 10 éve készül hazánkban és a Swifttel gyakorlatilag teljesen megegyező bal- és jobbkormányos összkerékhajtású Subaru Justyt is gyártják Esztergomban. A Suzuki Wagon R+ gyártása tavaly indult meg az esztergomi üzemben.