Összesen 40 darab 7295 és 53 950 font (2,9 millió és 22 millió forint) közötti értékű autót vizsgált meg a What Car? szaklap kényelmesség szempontjából. Az angol magazin újságíró szerint az angliai gyártású ötajtós Honda Civic azért érdemelte ki az első helyet, mert tágas ajtajain keresztül könnyű beszállni az autóba, a kezelőszervek logikus elhelyezésűek, magasra helyezet ülései pedig kényelmesek. Pozitívan értékelték azt is, hogy a Civic angliai ára 12 460 font (5 millió forint), amit csekélynek véltek az érte nyújtott kényelemért.

A 11 250 fontba (4,5 millió forintba) kerülő Skoda Fabia 1.9 TDi végzett a második helyen 80 százalékkal és az ötből megszerezhető négy pontjával, holtversenyben a Lexus LS430-assal és az ötajtós Toyota Rav4-essel.

A 40 autóból mindössze a 39 helyet sikerült megszerezni a már hazánkban is megvásárolható MINI-nek. A vizsgálók bírálták a MINI nehezen állítható üléseit, nem kellően tágasra nyíló ajtajait is. Utolsó helyen végzett a Jaguar X-Type rosszul beállítható ülései és túl bonyolult kezelőszervei miatt.

A Honda Civic Nagy-Britannia legkényelmesebb autója 1

A Honda Civic Nagy-Britannia legkényelmesebb autója 2