Külsejében a 2002-ben megjelenő új E-osztályra hasonlít majd, műszaki alapjait azonban, az előddel megegyezően, a C-osztály autói adják. Hosszabb és szélesebb lesz az új CLK karosszériája, hogy a Mercedes C Sportcoupé és a nagyobb kupé között kellően nagy legyen a távolság. Nő a hátsó lámpák mérete és alacsonyabbra eresztik a következő CLK karosszériáját.

A motorválaszték legtöbb tagja a C-osztály kombi lés limuzin modelljeiben is megtalálható. Egy kétezres, kompresszoros gép nyitja a sort, a sportmodellbe az SLK 32 AMG-ből és a C32 AMG-ből ismert 3.2 literes, 354 lóerős motor kerül. A nyolchengeres CLK is kap utódot, mivel az új CLK-ból is lesz V8-as változat. Két közös nyomócsöves dízelmotort is beépítenek az új CLK-ba. A kisebb a 2.7 literes öthengeres, a nagyobb a 3.2 literes CDI.

Várhatóan összkerékhajtással is megrendelhetők lesznek a jobban motorizált Mercedes CLK változatok, amelyek az Audi Quattro modelljeinek és a Jaguar X-Type-nak lehetnek piaci ellenfelei. A kabrió bemutatása 2003-ban várható.