Mlada Boleslavban, a Skoda gyárban már készülnek az első prototípusok. A Skoda újdonsága a Passat padlólemezét kapja, de az utastér térkínálatát meghatározó tengelytáv 10 centiméterrel felülmúlja a Volkswagen csúcsmodelljét. A hátsó üléstér így hatalmasnak ígérkezik.

Négy benzin és három dízelmotorral tervezik a felső-középkategóriás Skoda gyártását. A motorok mindegyike, a W nyolchengeres kivételével, a VW konszern több modelljében megtalálható. A benzines alapmotor a 115 lóerős kétezres lesz. Efölött az 1,8 literes turbómotor áll, 150 lóerővel. A Skoda is megkapja az Audi A6, a VW Golf és a Passat 193 lóerős, 2,8 literes hathengeresét, a csúcsmodellbe várhatóan Passat W nyolchengerese is bekerül 275 lóerős teljesítménnyel.

Az autó neve továbbra sem ismert. Korábban a Bohemia név merült fel, a genfi tanulmányautó a Montreux névre hallgatott. Jelenleg a Superb név is az esélyesek listáján szerepel. Superb 4000 megnevezéssel a Skoda nyolchengeres nagyautóját jelölték a második világháború előtt.