Együttműködés a Renault Hungária és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség között 1

Együttműködés a Renault Hungária és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség között

A megállapodás keretében a Renault járművekkel járul hozzá az optimális felkészülési feltételek megteremtéséhez. A megállapodás része, hogy a Renault segítséget nyújt a nyári IV. Vivendi Maraton Kajak-Kenu Európa-bajnokság költségeihez.

Két Renault Master személyautót ad az MKKSZ tulajdonába a Renault, mely kisbuszok segítségével bel- és külföldön fuvarozhatják hajóikat és a csapatot egyaránt. A két Master közül az egyiket kifejezetten a szövetség kívánságainak megfelelően alakították ki. A Master 2.8 DTI kilenc személyes minibuszt blokkolásgátlóval, vonóhoroggal és növelt teljesítményű generátorral vehette át a szövetség. A másik Master, a 2,2 DCI szériafelszereltségébe légkondicionáló, két légzsák és központi zár tartozik.

A július 12-15.között Győrött megrendezett kajak-kenu Európa-bajnokság szervezését a Renault két Lagunával, két Megane Classic-kal és két Espace-szal könnyíti meg.

A két fél közötti megállapodás részeként három olimpia bajnokunk: Horváth Gábor, Kolonics György és Vereckei Ákos kedvezményes feltételek közt vásárolhatott új Renault-t. Mindhárom bajnok korábban Fiat Punto-val járt. Horváth Gábor és Kolonics György Renault Scénic Rx4-est választott magának, 105 lóerős, 1.9 literes dCi motorral. Horváth Gábor kérdésünkre elmondta, hogy “vagány” autót keresett magának, ezért választotta a összkerékhajtásos Scénic-et. Vereckei Ákos ezzel szemben nagy családi autót szeretett volna, így a Laguna mellett döntött. Még nem tudja, hogy kombit, vagy ötajtóst válasszon, de az biztos, hogy a Laguna motorja 1,9 dízel lesz, 120 lóerős teljesítménnyel.

A Renault Hungária és a MKKSZ közötti megállapodás 2001 év végéig szól, de az együttműködés a 2002-es szegedi síkvízi Európa-bajnokságra is kiterjeszthető.