A villamosok műszaki alapját az AnsaldoBreda csoport szállítja. A 47 megrendelt villamos összértéke 1 milliárd 247 millió francia frank (közel 51 milliárd forint). Az üzlet része egy harminc évre szóló karbantartási szerződés is. Az AnsaldoBreda és a Pininfarina formatervező stúdió kapcsolata két évtizedre nyúlik vissza. Olaszországban már több nagyvárosban is Sirio villamosokat használnak.

A Pininfarina tervezőstúdió az alapító, Pinin Farina nevét viseli. Az 1930-óta működő Pininfarina a világ legnagyobb autógyártóinak nyújt segítséget autóik külső és belső formatervezésében, valamint kisszériás típusok gyártásában. A Fiat-konszern márkáin (Ferrari, Lancia, Alfa Romeo, Fiat) kívül a Peugeot-val és a General Motors-szal végzett együttműködés a legjelentősebb. Az 1986-ban bemutatott Cadillac Allanté volt az első GM típus, amelynek formatervezését és karosszériájának gyártását is egy külső cégre, a Pininfarina-ra bízta a GM.

A Pininfarina-nál született meg a Peugeot 406 Coupé formája és az autó összeszerelését is a Pininfarina végzi. A két cég együttműködése 1951, a Peugeot 403 tervezése óta tart. Szériagyártású autókon kívül több tanulmányautót is tervezett Peugeot-alapra a Pininfarina.