Hasonló autós információközpont persze már ma is található az interneten, a vezess.hu azonban érdekesebb, gyorsabb, sokoldalúbb, hasznosabb, részletesebb és könnyebben használható kíván lenni ezeknél. A portál készítői komolyan vették feladatukat, erre példa, hogy már az induló napon több, mint négymillió adatot tartalmaz a vezess.hu adatbázisa.

Egy újabb forrás tehát az autóbolondoknak? Szó sincs róla. A vezess.hu közérthetõ formában szól azokhoz a felhasználókhoz, akik nem értenek az autókhoz, de gyorsan szeretnének autókkal kapcsolatos információhoz jutni. Legyen szó autó- vagy alkatrészvásárlásról, biztosításról vagy finanszírozásról, a vezess.hu felhasználója értékes órákat takarít meg és sok utánajárástól mentesül, ha a portál adatbázisait használja.

Hogyan történik ez? Vegyük a legegyszerűbb példát, az autóvásárlást. Az újautó-konfigurátor segítségével a felhasználó percek alatt kiválaszthatja a számára megfelelő gépkocsit, majd összeállíthatja a kívánt felszereltséget és az így összeállított modellnek egy gombnyomásra megkapja a pontos árát is. Szinte nincs olyan adata a ma Magyarországon kapható gépkocsiknak, mely ne lenne része a portál adattárának. Ami pedig a legfontosabb: a vezess.hu adatait naponta frissítik, így a felhasználó mindig az aktuális adatok alapján tájékozódhat.
Egy-egy autóhoz több száz műszaki és felszereltségi adat hívható le, ha pedig összeállt a kívánságautó, akkor az Olvasók árajánlatot kérhetnek a vezess.hu-val szerződött márkakereskedő partnerektől. Az internet-korszak végleg beköszöntött Magyarországon is: a vezess.hu felhasználói már a világháló segítségével rendelhetik meg új autójukat ( Újautók ).

Persze nem csak autót, hanem az autó üzemeltetéséhez szükséges eszközök és alkatrészek is megvásárolhatók a számítógép mellett ülve. A vezess.hu virtuális áruházában ( Áruház ) áruk ezrei várják a vásárlókat. Néhány kattintás és a kívánt árucikket futárposta viszi a megadott címre.

Nem csak vásárolni, hanem eladni is lehet majd a vezess.hu segítségével. Regisztrált felhasználóink árverésre bocsáthatják autós vonatkozású tárgyaikat. Az előny: nem kell érdeklődő telefonok seregét megválaszolni, az eladó csak a legtöbbet kínáló vevővel lép kapcsolatba és pillanatok alatt kész is az üzlet ( Aukció ).

A vezess.hu persze nem csak egy óriási autós piactér, hanem információs- és szórakoztató-központ is. Az autórajongókhoz és az autós szakmához szól az olvasmányos rész. Hírek, bemutatók, gazdasági elemzések valamint veteránautós rovat és rali beszámolók várják a böngészõt a legfrissebb információkkal. A vezess.hu híreit naponta többször frissítik. Az Üzleti Élet című rovatban a hazai autókereskedelem történéseiről, kereskedők akcióiról találunk beszámolókat, de az oldal kitekint a határon túlra is, és hozza a világ autóiparának vezető híreit, rendszeresen megjelentetve elemzéseket az érdeklődés középpontjában álló folyamatokról, eseményekről. Az autósport rovat elsősorban a ralisport kedvelőinek szól, rendszeresen beszámol a rali VB eseményeiről, a magyar ralibajnokság fordulóiról pedig kiküldött munkatárs tudósít.

A vezess.hu segít a megfelelő termékek és szolgáltatások gyors megtalálásában is. Az oldalon tizenegy termékkör és hetvennél több szolgáltatás érhetõ el, az akkumulátortól a zöldkártya kiállításáig. A vezess.hu-n gyorsan és könnyen választhatnak könnyűfém keréktárcsát és autóhifi berendezést, de megtalálják a legközelebbi autómosót is. A vezess.hu-ról el lehet jutni a szerzõdött szolgáltató és márkakereskedõ partnerek honlapjára, de ha gyorsabban kíván autóhoz jutni, akkor elég végignézni a vezess.hu-val szerzõdött autókereskedõk raktári autó-kínálatát.

Autója van? Autója lesz? Vagy egyszerűen csak szereti az autókat? Akkor itt jó helyen jár.

A www.vezess.hu , az autók web-oldala, ahol Ön mindent megtalál