De nem a Peugeot-nak. A 34 éves Rovanperä ugyanis csak egyéniben indult, nem nevezték be a gyáriak. A – micsoda véletlen – finn Gardemeistert sem. Akit igen – a tavalyi első finn Grönholmot és a francia Auriolt – , az meg kiesett, két kört követően nincs pontja az oroszlánosoknak. Auriol mentsége: betegen vállalta a ralit. Amúgy csoda, hogy Rovanperä egyáltalán megúszta a száguldozást, úgy vezetett, mint egy őrült, kockáztatott, a fékpedált vélhetően ki is szereltette, neki lett igaza.

A Mitsubishi meg akkor döntött jól, amikor leigazolta a svéd Radströmöt, a helyi menő második lett a Carisma GT-vel. Mert a finn Mäkinen nem fejezte be a versenyt. A négyszeres világbajnok azután, hogy megnyerte a szezonnyitó Monte Carlo ralit, Karlstad környékén is a tíz pontra utazott. Az utolsó szakaszon azonban annyira igyekezett befogni Rovanperát, hogy lecsúszott a száraznak éppen nem mondható útról, 19 km-rel a cél előtt, talán beérhette volna azzal a fránya hat pontocskával.
Radström révén végül is tízzel beljebb van a Mitsubishi, hála ugye a Peugeot-csapat bénázásának. A spanyol Carlos Sainz harmadik helye ellenben mindenképpen négy, neki és a Fordnak is, a háromszoros világbajnok a második napi gyengélkedése után egész szépen elterelgette a Focust a jégpályán.

Érdemes még megemlíteni, hogy a harmadik napi szakaszok mindegyikét az angol Richard Burns nyerte Subaruval, hiába, a 16. helynél nem jutott feljebb azt követően, hogy az elején beleásta magát a hófalba. Szóval a japánok sem vilognak, az észt Markko Märtin 12. lett, a norvég Petter Solberg mentett becsületet, valamelyest. A Burnshöz hasonlóan pórul járt skót Colin McRae kilencedik helye értékes pontokat ért a futamot nyolccal záró Fordnak, kuriózum: McRae hét gyorsaságit nyert, tán siethetnékje támadt, vagy mi.

Az 50. Svéd rali végeredménye, 17 szakasz, 304 km gyorsasági:
1. Harri Rovanperä, Risto Pietiläinen (finn, Peugeot 206 WRC) 3 óra 27,1 perc
2. Thomas Radström, Tina Thörner (svéd, Mitsubishi Carisma GT) 27,9 mp. h.
3. Carlos Sainz, Luis Moya (spanyol, Ford Focus RS WRC) 37 mp. h.
4. Toni Gardemeister, Paavo Lukander (finn, Peugeot 206 WRC) 2:5,3 p. h.
5. Francois Delecour, Daniel Grataloup (francia, Ford Focus RS WRC) 2:25,2 p. h.
6. Petter Solberg, Philip Mills(norvég, brit, Subaru Impreza WRC) 2:48,5 p. h.
7. Daniel Carlsson, Benny Melander (svéd, Toyota Corolla WRC) 3:18,2 p. h.
8. Kenneth Eriksson, Staffan Parmander (svéd, Hyundai Accent WRC) 3:35,8 p. h.
9. Colin McRae, Nicky Grist (brit, Ford Focus RS WRC) 4:35, 4 p. h.
10. Bruno Thiry, Stephane Prevot (belga, Skoda Octavia WRC) 5:23,6 p. h.

A vb állása:

pilóták:
1. Mäkinen, Rovanperä, Sainz 10-10 pont, 4. Delecour, Radström 6-6, 6. Gardemeister 5

konstruktőrök:
1. Mitsubishi 23, 2. Ford 14, 3. Skoda 6, 4. Hyundai 5, 5. Subaru 4
A következő, harmadik futamot Portugáliában rendezik, március 8. és 11. között.