Öt- vagy hétüléses kombi formájában, a tavaly bemutatott Townstarra építkezve tér vissza az Evalia.

A modellváltozat kétféle hajtásrendszerrel érhető el. Egyfelől rendelkezésre áll egy 130 lóerős, 1.3 literes dízelmotorral, valamint egy villanymotorral szerelt változat. Utóbbi egy feltöltéssel 265 kilométert képes megtenni,  vagyis nem feltétlenül kizárólag városi, hanem akár regionális használatra is alkalmas.

A 122 lóerős és 245 Nm-res villanymotorral szerelt modell padlója alatt 45 kWh kapacitású akkumulátor van. A kategória legjobb 22 kW-os váltóáramú töltési képessége lehetővé teszi az akkumulátor 15%-ról 80%-ra való töltését mindössze 1 óra 30 perc alatt. Az útközbeni gyors töltés érdekében a 80 kW-os egyenáramú töltési képesség mindössze 37 percre csökkenti a töltési időt.

Családokat célozza meg a Nissan újdonsága 1

A Townstarból már jól ismert vezetésbiztonsági rendszerekkel készül az Evalia. Ezek közé tartozik a Nissan 360 fokos kamerarendszere, a holttérfigyelő rendszer, valamint az intelligens vészfékező asszisztens. Megtalálható még benne fáradtságfigyelő, a gumiabroncsnyomás érzékelő, első- és hátsó parkoló szenzor, valamint az E-call segélyhívó rendszer.

A jármű utastere szabadon variálható, de a második és a harmadik üléssor kiszerelésével kisteherautót is csinálhat belőle a tulajdonosa. Így 3750 literes raktér keletkezik, alkalmassá téve ezáltal a kisebb-nagyobb rakományok szállítására. Ha valaki csak a szörfdeszkáját, vagy a sífelszerelését szeretné betenni, akkor a hátsó ülések háttámlájának lehajtása is elegendő lehet.

Családokat célozza meg a Nissan újdonsága 2

A Townstar Evalia esetében az általános garancia, mind a benzines, mind az elektromos verzió esetén 5 év vagy 160 000 km, az elektromos hajtáslánccal szerelt verzió esetében a lítium ion akkumulátorra pedig 8 év vagy 160 000 km garancia jár.