A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nosztalgiajáratainak vezetői és a kalauzok olyan válogatott személyzet tagjai, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Az érdeklődő utasok jegyeit felszálláskor a kalauz lyukasztja ki, illetve a digitálisan megvásárolt felnőtt nosztalgiajegyeket is a kalauz érvényesíti. A végállomáson akár csengethetnek is a villamosok csengőjével.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is, illetve a BudapestGO alkalmazásban.

Több nosztalgiajárat is közlekedik Budapesten májusban:

  • Május 4-től hétvégente közlekedik az N2-es nosztalgiavillamos a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között.
  • Budapesten ritkán látott, egyirányú szerelvényekkel találkozhatnak a közlekedők május 12-én a havonta egy alkalommal közlekedő N18-as járaton, a Csóka utca (Karinthy Színház) és a Szent János Kórház között.
  • Május 26-án Hűvösvölgybe is indul nosztalgiavillamos a Széll Kálmán térről az N56-os vonalon kapcsolódva a népszerű Gyermekvasúthoz.

A villamosok mellett buszok és trolibuszok is szerepet kapnak:

  • Május 11-én a Margit hídon és az Erzsébet hídon át, körjáratként közlekedik az N109-es nosztalgia-buszjárat, jó idő esetén nyitott Cabrio Ikarusszal.
  • Május 18-án a Károly körút (Astoria M) és a Csáktornya park között különleges trolibusszal lehet utazni az N74-es járaton.
  • A BKV rendezvényeihez kapcsolódva májusban retró buszok is közlekednek majd, ezek menetrendje a többi programmal együtt ezen az oldalon található meg.