Ma már alapkövetelmény egy akkumulátornál a nagyfokú rezgésállóság, a gyors töltésfelvétel, a magas ciklusállóság és a megnövelt indítási teljesítmény. Ezek a tényezők közösen hívták életre az akkumulátorok új generációját.

Abszorbens üvegszálas anyag és PowerFrame rácstechnológia

“Absorbent Glass Mat” vagy röviden “AGM”. Ez az üvegszálas anyag szivacsként szívja magába az akkumulátorban lévő savat, ezáltal kiküszöböli a savrétegződést, ami a normál akkumulátorok legnagyobb ellensége, és így a legnagyobb ciklusállóságot biztosítja.

A VARTA AGM akkumulátorok további egyedülálló jellemzője a szabadalommal is védett PowerFrame® rácsszerkezet. Ennek a speciális rácskialakításnak köszönhetően a VARTA AGM akkumulátorok még alacsony töltöttségi szint mellett is garantálni tudják az optimális teljesítményt és a kiváló indítási képességet.

Adj szupererőt teherautóidnak az AGM technológiával! (x) 1

Töltési ciklusok és a kisütési szint mélysége

Speciális kialakításának köszönhetően a VARTA ProMotive AGM a töltöttsége 80%-át is elveszítheti anélkül, hogy a ciklusok száma, azaz az akkumulátor élettartama jelentősen csökkenne. Ehhez képest a hagyományos indítóakkumulátorok esetében legfeljebb 20%-os kisütés ajánlott a megfelelő élettartam eléréséhez.

A VARTA ProMotive AGM hatszor több ciklust bír ki a hagyományos akkumulátorokhoz képest. Ciklikus stabilitásának és kisütési mélységének köszönhetően az AGM a legmegfelelőbb technológia azon haszongépjárművek számára, amelyeknek sok elektromos fogyasztót kell egyszerre ellátniuk a leállások, szünetek és az ennél is hosszabb éjszakai pihenők során.

A VARTA ProMotive AGM a töltésfelvétel terén is sokkal jobban teljesít, mint a hagyományos akkumulátorok. Például egy félig lemerült AGM akkumulátor mindössze egy óra alatt 90%-ra feltölthető és kevesebb mint 3 óra vezetés után teljesen (100%-ig) feltöltődik. Ehhez képest egy hagyományos akkumulátornak 2,5 órára van szüksége a 90%-os töltöttség eléréséhez, és több mint 5 órára a teljes feltöltéshez.

Adj szupererőt teherautóidnak az AGM technológiával! (x) 2

VARTA flottaprogram: közvetlen kapcsolat a gyártóval

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy cégükre szabott tanácsadással, stratégiai vásárlási, illetve az akkumulátorok kezelésével kapcsolatos kérdésekben, elemzési és optimalizálási ajánlásokkal segítségükre lehessünk!