Ma már igen különös hobbikkal véleményvezér lehet az ember a közösségi csatornákon. Egy brazil srác például megmutatta, hogy elég a különös kalap, egy rikítóan kék munkásoverall, valamint a szenvedélyes rajongás az 50-60 éves kamionok iránt ahhoz, hogy 120 ezer követőt szedjen össze a TikTokon, valamint 30 milliós megtekintést érjen el a YouTube-csatornájával. 

a videó a hirdetés után indul

Mindenhol nagyot fut a videója, ahol szinte a szétesés határán egyensúlyozó lazasággal vezet egy FNM D-11000 típusú teherautót.

Ez az itthon ismeretlen gép eredetileg olasz termék, az Alfa Romeo 900 terveit vette meg egy brazil, állami tulajdonú gyár (Fábrica Nacional de Motores), innen az FNM rövidítés. Az olasz technika nagy népszerűségnek örvendett az 1960-as évektől fogva, 11 literes, soros hathengeres motorja 1967-ben már 175 lóerős volt. 

 

17-féle verzióban gyártották, készültek belőle buszok, valamint mindenféle hajtásképpel ellátott teherautók. Vezetése ma már érdekesnek tűnik a két váltókar miatt, a normál sebességváltó mellett a “felező” kezelése is a sofőrre marad, a kart pedig elég furcsa helyen, a műszerfalon, a kormánykerék mellé helyezték el. 

Így folyamatos a karokkal végzett munka vezetés közben, de a fiatal videós stílusával meglepően pihentető, laza elfoglaltságnak tűnik. Legalábbis pár percig mindenképp.