Az elmúlt évhez hasonlóan idén is útjára indul a BKK és a MAHART együttműködésében közlekedő Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajójárat április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik keddtől vasárnapig, minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul majd. Az utolsó járat 21.15-re ér vissza a Vigadó térre, hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

A szolgáltatás ideiglenes jelleggel április 15-től 18-ig (nagypéntektől húsvéthétfőig) is elérhető. A szezonnyitó napon, április 15-én a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel rendelkező utasai külön térítés nélkül utazhatnak a járaton.

Újraindul a budapesti hajójárat a Dunán 1
A járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A hét évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.