A rövid tengelytávolságú VW Transporter 6.1  közel 5 méter hosszú, így kettő, vagy három sorban lehet beépíteni az üléseket a furgonba. Okos megoldásokkal viszont meglehetősen praktikus kempingbuszt lehet belőle faragni, éppen olyat, mint ez a kiadás, amit a brit Bilbo’s Design alakított át. A jármű első ránézésre teljesen átlagos kishaszonjárműnek tűnik, amely hat fő szállítására alkalmas. Az első üléssor után azonban olyan utastér áll rendelkezésre ami a szokásosnál otthonosabb és komfortosabb utazást biztosít. 

A második és a harmadik üléssor üléseit szembe fordították, így olyan társalkodó részt hoztak létre, amiben beszélgetni, illetve étkezni is lehet az ülések közé beépített kis asztaloknak köszönhetően. A harmadik üléssor mögé pedig egy-egy konyhapult került, kihúzható fiókokkal felszerelt szekrényekkel. Az egyik oldalon mosogatótál, a másik oldalon pedig egy kétégős főzőlap kapott helyet, így a kis kempigbusz fedélzetén bármikor össze lehet ütni, valamilyen könnyebb fogást, legyen szó egy rántottáról, vagy egy hot-dogról. Az egyik konyhapultba egy 14 literes hűtőládát is beépítettek, így nem kell azért aggódni, hogy esetleg megromlanának az ételek készítéséhez szükséges élelmiszerek menet közben. 

A családok imádni fogják ezt a kempingbuszt 1

Ha leszáll az este és mondjuk a járművel sikerült megállni egy biztonságos kempingben, akkor több opció is akad a fedélzeten utazók számára a pihenésre. Az egyik, hogy a harmadik üléssorból két darab, egyenként 186 centiméter hosszú és 60 centiméter széles ágyak hajthatók ki. A jármű tetején pedig egy pop-up hálórész is van, ahol pedig két fő hajthatja álomra a fejét. A jármű tehát ideális lehet olyan családok számára, ahol mondjuk legalább két gyerek van. Ők biztosan örülni fognak annak, ha együtt, de mégsem egymás hegyén hátán kell aludnia a családtagoknak. Éjszaka a megfelelő világítást a plafonba épített kör alakú LED-lámpák biztosítják. 

A családok imádni fogják ezt a kempingbuszt 2

A Space névre keresztelt kempingbuszt most hétvégén leplezték le a birmighami lakóautó és kempingbusz kiállításon leplezték le. Az ára egyelőre nem ismert, de tavaly 51 785 fontot, vagyis átszámítva 22 millió forintot kellett fizetnie egy ilyen, vagy ehhez hasonló változatért.