Tréfás kedvű ismeretlen döntött úgy, hogy új jelenséget indít a fővárosi tömegközlekedésben, ezért a saját szerkesztésű, viccesnek szánt menetrendjeire cserélgeti Budapest különböző pontjain a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megállókba kihelyezett tájékoztatóit.

A jelenségre először az Omnibusz figyelt fel: az általuk megosztott képen éppen az UwU jelölésű járat 2069-ben érvénybe lépő menetrendje látható, amin végállomásként a nigériai Owót tüntették fel. Arról nem is beszélve, hogy a 16. kerületből 29 perc alatt aligha érne oda bárki, repülőgéppel is lehetetlen lenne – pláne óra 69-es indulás mellett.

Mint az a Telex cikkéből kiderült, a BKK-nál nem örülnek annyira annak, hogy a meghekkelt menetrend szerint egyik járatuk a Mária Robot vasútállomáson és az Xd utcában is megáll, így amellett, hogy a félrevezető tájékoztatókat soron kívül cseréli a társaság – már amelyik a tudomására jut –, a szükséges jogi lépéseket is megteszi.

Az utóbbi időben új jelenség ütötte fel a fejét a szolgáltatási területünkön: egy @drunk_bkk álnevű profil mögé bújó felhasználó az érvényes menetrend helyére saját készítésű, vicces menetrendeket helyez el, amelyekről videót oszt meg a közösségi oldalakon.

Ismereteink szerint a negyedik akcióján vagyunk túl, amely több szempontból problémás: egyrészt csorbát szenved a tájékoztatás, amely bosszúságot okoz az ügyfeleinknek. De a BKK-nak is súlyos anyagi kárt jelenthet a felügyeleti szerv által kirótt büntetés, amennyiben az az ellenőrzés során nem találja meg az érvényes menetrendi hirdetményt a megállóban” – írta a lapnak küldött válaszában a BKK.