Újabb két közbeszerzési eljárást írt ki összesen 79+8 új autóbusz beszerzésére a Volánbusz járműflottájának egy részét biztosító Volán Buszpark. Az eljárások eredményessége esetén várhatóan az év végétől kéttengelyes, légkondicionálóval felszerelt autóbuszok állhatnak forgalomba a Volánbusz színeiben.

A Volánbusz flottakezelője olyan 50+5 darab elővárosi kivitelű autóbuszra írt ki tendert, amelyek hajtásáról legalább 286 lóerős (210 kW), Euro VI-os dízelmotorok gondoskodnak. A szállítható utasok tekintetében pedig minimum 51 ülőhellyel és 29 állóhellyel, valamint 4,5 köbméteres csomagtérrel kell rendelkezniük. 

Új CNG-buszok a BKV-nak

20 darab új Mercedes-Benz Conecto típusú, sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbuszt vásárol a BKV. Az ezzel kapcsolatos tender eredményhirdetése ma jelent meg a Közbeszerzési értesítőben. A közlekedési vállalatnak a szerződés keretében további 20 darab új Mercedes-Benz Conecto CNG-re lesz opcionális vásárlás lehetősége. Az új környezetbarát autóbuszok leszállítására 280 napja van a hazai forgalmazónak, az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft.-nek.

A másik, 29+3 darabos tender esetében klasszikus, a távolsági-helyközi utasszállítási feladatok ellátására alkalmas autóbuszokat kívánnak beszerezni, amelyeknél minimális követelmény a 268  lóerős (200 kW) teljesítményű dízelmotor megléte. További elvárás, hogy ezeknek a buszoknak legalább 55 ülőhellyel és legalább 6 köbméteres poggyásztérrel kell legurulniuk a gyártósorról. A győztes pályázóknak az autóbuszokat utastéri kamerarendszerrel, valamint elektronikus utastájékoztató rendszerrel kell leszállítaniuk. 

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának keretében 2018 ősze és 2020 decembere között 866 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a közlekedési vállalatnál és jogelőd társaságainál. A MÁV-Volán-csoport idén tovább folytatja a flotta dinamikus megújítását, ennek megfelelően 2021-ben összesen 827 helyközi autóbusz beszerzését tervezi.

Kövess minket a Facebook-on!