Sok európai országban változnak a közlekedési szabályok az idei évtől. Franciaországban a tehergépjárművek vezetőire várhat komoly bírság, ha nem figyelnek oda egy fontos, új rendelkezésre. 2021. január 1-től kötelező tájékoztató jelöléssel kell felszerelni a teherautókat a holttérről.

Ez a követelmény azokra a tehergépjárművekre vonatkozik, amelyeknek az össztömege túllépi a 3,5 tonnát, és városokban közlekednek. 

Komoly büntetést kaphat a kamionos, akinek nincs ilyen matricája 1

A figyelmeztetés tehát a többieknek szól, kerékpárosoknak, gyalogosoknak, motorosoknak, akik halálos veszélybe kerülhetnek a holttérben. Ezt olvasva talán elkerülik ezeket a sávokat.

Összesen három ilyen matricát kell beszereznie a szállítóknak, jelezve a holttereket a többi közlekedőnek. A jelzések szabvány mérete 25×17 cm, a szabályozás kiterjed a külhonos járművekre is, így a Franciaországba irányuló, vagy áthaladó fuvart szállító tehergépkocsikat, valamint a buszokat is érinti. 

A mulasztásért komoly bírságot róhat ki a francia hatóság, a büntetési tételek 135 euróról, vagyis kb. 48.000 forintról indulnak, de ha a bírság halmozódik, akkor akár 750 euróra is rúghat. A hazai kamionosok életéről, mindennapjairól közvetítő YouTube-videós, st22lacika Facebook-oldalán osztott meg információkat egy friss bírságolásról, egy szlovén kollégája 350 eurós csekket kapott.

Sziasztok !

3,5 t felett kötelező ez a matrica a kamionokra buszokra Franciaországban 2021-től. A kèpen szereplő gèp…

Közzétette: Több,mint Kamionos – 2021. január 6., szerda