November 12-én mutatkozik be a nagyközönség előtt a teljesen elektromos Ford Transit, azt követően, hogy a vállalat 2019 áprilisában közölte, hogy akkumulátortechnológiás furgonon dolgozik, amit 2021-ben szeretne piacra dobni Európában.

Idén azonban a Ford bejelentette, hogy az elektromos Transitot Észak-Amerikában is forgalmazná, ezért a virtuális bemutatót feltehetően olyan időpontban fogják tartani, ami az időeltolódás miatt többé-kevésbé mindkét kontinensnek optimális lehet. Az elektromos Transit a Ford elektromobilitási termékfejlesztési stratégiájának része, amire összesen 11,5 milliárd dollárt tervez fordítani 2022-ig.

Az elektromos változat várhatóan háromféle hosszúságban és magasságban készül majd. A vásárlók zárt furgon, kabin-alváz, valamint platós kivitelek közül a választhatnak. A modellt fejlett konnektivitási megoldásokkal fogják kínálni. A beépített 4G-s kapcsolatnak köszönhetően a flottamenedzserek valós idejű információkhoz juthatnak az eTransitok üzemeltetésével kapcsolatban. Nyomon követhetik például a hálózatba kapcsolt járműveik energiafogyasztását és futásteljesítményét.

A modell várhatóan a Mustang Mach E akkumulátorcsomagját fogja használni, de ez nem jelenti azt, hogy ugyanarra az impozáns, 600 kilométeres hatótávra lesz képes. Az európai piacon az eTransitnak a VW eCrafterrel/MAN eTGE-vel valamint a Mercedes-Benz eSprinterrel kell megküzdenie a vásárlók kegyeiért.

A Transit mellett az amerikai gyártó népszerű pickupja, az F-150-es is megkapja az elektromos hajtásláncot.

Kövess minket a Facebook-on!