A Budapest Airport jóvoltából értékes tárgyakkal bővült a Közlekedési Múzeum gyűjteménye: többek között Ferihegy első telefonközpontja, egy hetvenes évekbeli tűzbelépő ruha és régi, “lapozós” járatinformációs táblák kerülnek hamarosan a közlekedési közgyűjtemény tulajdonába és szakmai felügyelete alá.

A Budapest Airport ezek mellett különböző mérőeszközöket, az irányítótorony valamikori rádiós műszereit, valamint egy használatból kivont tűzoltóautót és egyéb érdekes ritkaságokat adományozott a múzeumnak.

Ferihegyi kincseket kapott a Közlekedési Múzeum 1
A mostani támogatás előzményeként a repülőtér tavaly egy közúti munkálat során előbukkanó húszéves Malév reklámtáblát adományozott a Közlekedési Múzeumnak.

A Budapest Airport a régi exkluzív repülőtéri várók hangulatát meghatározó díszítőelemeket is átadja a közgyűjtemény számára, beleértve a valamikori kormányvárót díszítő tapétát, bútorokat és különböző műalkotásokat, sőt még a 2. terminál mennyezetét díszítő nevezetes madárraj-installáció fennmaradt részletei is a múzeum tárlatát gazdagítják majd.