Boldog-boldogtalan próbálkozik azzal, hogy otthoni körülmények között előrukkoljanak valamilyen villanyautóval. A kísérletezőket a Tesla Cybertruck bemutatása még inkább feltüzelte, így születnek meg az olyan projektek is, mint az alábbi, melynek alapja egy régi Volkswagen.

Szemben az orosz Lada Samara-alapú Cybertruckkal, a Classic Electric Cars csapata nem ragaszkodott ahhoz, hogy a végeredmény hasonlítson Elon Musk sokszögletű pickupjára. Ahogy nevük is sugallja, ők inkább a tartalommal foglalkoznak, a végeredményre pedig nem lehet panasz, ahogy azt az alábbi videó is mutatja.

Az 1969-es Volkswagen Crew Cabet eredetileg egy négyhengeres, 49 lóerős benzinmotor mozgatta. Ehelyett megkapta egy Tesla Model S 450 lóerős erőforrását, az energiaellátásról pedig egy Model X 100 kW-os akkumulátorcsomagja gondoskodik. Így az átalakított teherautó átlagos használat mellett 400 kilométert is elmegy egy töltéssel.

A töltőpontot stílusosan a már feleslegessé vált üzemanyagtöltő nyílás helyére tették. A villanyosítás mellett egy sor egyéb átalakítást is végeztek az autón. Hogy a Volkswagen megbirkózzon a rengeteg erővel, a fékeket a Porsche, a felfüggesztés részeit pedig a Bilstein által gyártott elemekre cserélték. A hagyományos váltókar is szükségtelenné vált, egy érintőképernyőn választhatja ki a vezető, hogy előre- vagy hátramenetbe, illetve üresbe kapcsolja-e az autót.