Az USA-ban új szintre lépett a koronavírus miatti pánik, ugyanis szerdán egy olyan teherautót állított félre a seriff, amelynek rakterében 8,1 tonna higiéniai termék volt, többségében WC-papír. A járművet Észak-Karolina államban, a Whitett városában állították meg, a Guilford megyei seriff elmondása szerint azért, mert korábban bejelentés érkezett a Hyundai teherautóval kapcsolatban. 

Az intézkedés során derült fény arra, hogy a szállítmány is lopott, ráadásul a járművet nem messze sikerült megállítani attól az áruháztól, ahonnan a higiéniai termékeket megfújták. A teherautó ellopásával a sofőrt gyanúsították meg, azonban az intézkedést követően nem vették őrizetbe, nevét pedig nem hozták nyilvánosságra. 

Hihetetlen: több tonna WC-papírt loptak 1

Az USA-ban eddig 211 ember vesztette életét és jelenleg több mint 14 ezer fertőzött beteget tartanak nyilván. A pánikszerű készletfelhalmozás egyre nagyobb méreteket ölt, ezért a higiéniai termékekből, főként a kézfertőtlenítő szerekből, papírtörlőkből és WC-papírból hiány van a boltokban. Egyes vásárlók még attól sem riadnak vissza, hogy erőszakhoz folyamodjanak másokkal szemben, hogy elvigyék a kiszemelt termékeket. 

A fenti eset nem példa nélküli, Floridában ugyanis egy férfi a 6 csomag WC-papírt lopott el szomszédjának Dogde Ramjéből. Nebraska államban pedig az I-80 autópálya pihenőhelyeiben kezdték el lopni a WC-papírt a helyi lakosok, ami miatt a hatóságok úgy döntöttek, hogy egyes pihenőhelyeket lezárnak a jövőben.