A rendőrök 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a teherautókra és buszokra koncentráló közúti akció során. Azonnali közlekedési korlátozást hat nehéz tehergépkocsi, valamint egy autóbusz esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 77 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 157 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 79 alkalommal kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hat esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 56 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 194 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt nyolc, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 12, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt tíz alkalommal kellett intézkedni.

Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül tizenkilencen nem használták a biztonsági övet, illetve tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.