A kontinentális Európában nemigen ismerjük, pedig iszonyú cuki az 1949 és 1961 között gyártott Morris J-type, egy féltonnás kisáruszállító, amelyből kis híján 49 ezer darabot gyártottak a legkülönfélébb felépítményekkel.

Az Angliában klasszikus postásautónak számító J-type most elektromos hajtáslánccal tér vissza az élők sorába – legalábbis a kedvcsinálóként bemutatott árnyfotók alapján úgy tűnik, a modern alkotók igyekeztek minél hívebben megőrizni az eredeti modell formavilágát.

Villanyautóként születik újra a vénséges furgon 1

Utasszállító Morris J-type 1951-ből (fotó: en.wikipedia.org, Charles01)

Nem replikáról van szó, hangsúlyozza a cég, hanem az eredeti autó koncepciójához hű villanyfurgonról, amely ennek köszönhetően egyszerű és könnyű lesz. Egyelőre nem tudni, hogy ebből is készülnek-e majd különböző felépítmény-változatok, az viszont biztosnak tűnik, hogy az elektromos hajtás előnyei és a retró dizájn vonzereje együtt érdekes alternatívává teheti a járművet azon vállalkozások számára, akiknek különleges látványra van szükségük a boldoguláshoz. Utcai mozgó büféként (v.ö Food Truck) például kiválóan megfelelne.

Villanyautóként születik újra a vénséges furgon 2

A vállalkozás hamarosan bemutatja a működőképes prototípust, majd miután lezajlik a homologizációs folyamat, beindulhat a sorozatgyártás. A várható vételár nem ismert, ahogy a műszaki részletek sem.