A Tankpool24 magyar versenyzője Szlovákiában az első futamon ötödik, a másodikon pedig negyedik lett. A 34 éves pilóta a sorozat hivatalos honlapja szerint az időmérő edzésen a második rajtkockát szerezte meg a címvédő és az összetettben most is élen álló német Jochen Hahn mögött.

Kiss Norbi az első, kora délután rendezett versenyen kétszer is belekeveredett egy ütközésbe, ezért végül ötödikként ért célba, ezzel az is eldőlt, hogy a fordított rajtrács szabályának értelmében a második futamot a negyedik pozícióból kezdheti majd meg.

A késő délutáni versenyen aztán Kiss Norbi harmadik is volt, ám a cseh Adam Lacko meg tudta előzni, így a magyar versenyzőnek meg kellett elégednie a negyedik helyezéssel. A Tankpool24 versenyzője jelenleg a harmadik helyen áll a rangsorban 78 ponttal, a korábbi második helyezett Antonio Albacetét azonban megelőzte Steffi Halm, aki már 85 pontos.

Kiss Norbinak ma lehetősége van felugrani a második helyre, ehhez azonban dobogós helyezésre, illetve futamgyőzelemre lenne szükség. A kamion Eb szlovákiai fordulója időmérő edzéssel, valamint két futammal folytatódik.

Fotó: FIA ETRC