Közös globális haszonjárműplatform kidolgozását tervezi a Toyota – ez már nem újdonság, és nem is igazán érdekes. Hiszen mire megyünk a benzinmotoros Tacomákkal, Tundrákkal Európában?

A legújabb értesülések viszont nagyon is izgalmassá teszik a fejlesztést, mert a képeken állítólag a Toyota Tacoma hibrid prototípusa látható.

Az autót Michiganben fotózták le, az erőteljes álcázás általános ráncfelvarrásra enged következtetni. A lényeg azonban szemmel nem látható: a kémfotós ugyanis arról számolt be, hogy az autó teljesen némán, villanymotoros surrogással indult el a lámpától, majd csak 50 km/óra körül indult be a benzinmotor.

Jöhetnek a Toyota hibrid pickupjai 1
Jöhetnek a Toyota hibrid pickupjai 2

Jöhetnek a Toyota hibrid pickupjai

Jöhetnek a Toyota hibrid pickupjai 5
Jöhetnek a Toyota hibrid pickupjai 6
Fotó megosztása:

Ez csak egyet jelenthet: a Toyota hibrid pickuppal bővítené kínálatát. Ez Amerikában nagy dolog, mert hatalmas nettó fogyasztáscsökkentést érhetnének el, ha a Tundra 5,7 literes V8-asának a helyére mondjuk a Lexus LS 3,5 literes V6-osára épülő hibrid hajtásláncot építik be.

Ugyanez az autó ettől még versenyképtelen volna Európában – ha viszont a Hilux megkapná mondjuk a RAV4 hibrid hajtásláncát, de elektromos helyett mechanikus összkerékhajtással, az már rögtön izgalmas lehetőség volna.

Az álcázás elnagyoltsága arra enged következtetni, hogy még jó pár hónap hátra van a hivatalos leleplezésig, de elképzelhető, hogy már ősszel megérkezik a második Toyota hibrid haszonjármű – a cég ázsiai hibrid kisbusz-fejlesztéséről már korábban beszámoltunk.